Er man plaget av fluer innendørs om sommeren, legg nellinspiker (hel nellik) i vinduskarmen. Legg ut spikrene med ca. 20 – 25 cm mellomrom og fluene kommer ikke inn.
Lukt på toalettet
Mange henger opp ulike luftrensere / godlukt på toalettet, men her er et billigere (og likeså effektivt?) middel mot vond lukt på toalettet. Legg ut 7-8 nellikspiker (hel nellik) i vinduskarmen eller i nærheten av toalettet og den vonde lukten forsvinner meget raskt.
Snickerskake
Har du noen gang vært på vintertur og det er kjempekaldt, og du trenger en kalori-bombe?
Da er «Snickers-kake» tingen for deg.
Oppskriften er som følger:
2,5 dl sirup
1 dl sukker
1 dl kokosmasse
1 glass peanøttsmør
1 ts vaniljesukker
(blandes og varmes opp i en kjele)
1 liter Corn Flakes
(blandes inn i den andre blandingen)
Topp:
2 plater kokesjokolade
2 ss delphia-fett
(varmes og legges oppå det andre som et sjokolade-lokk)
Når du har fått blandet inn all Corn Flakes-en, tar du hele herligheten ut av kjelen og legger på en plate av et eller annet slag. Du kan bruke hva som helst, dette skal ikke inn i stekeovnen…)
Du fordeler «deigen» slik at det blir et jevnt lag på 2-3 cm.
Nå kan du legge på sjokoladelokket og fordele det på hele flaten.
Deretter tar du brettet du la dette på og legger dette inn i kjøleskapet.
La dette stå over natta, og neste morgen kan du begynne å skjære opp og spise…
Lykke til!
Sløsing med dopapapir
Småunger har en en tendens til å dra det de kan av en dorull, og den spinner og sender ut et par meter for hvert dobesøk….uøkonomisk og man går jo tom fort….og hvem vet vel ikke hvordan det er å slippe opp for dopapir! 🙂
Jeg gjør sånn; Klemmer rullen FLAT før jeg henger den opp – da blir det bare «klakk, klakk» når man trekke i papiret -og en passe lengde blir brukt.
Seibiff med løk
ca 1,5 kg seifilet
3 ss hvetemel
1 ss salt
1/2 ts pepper
1-2 løk
margarin til steking
Stek løken i pannen først. Den kan du holde varm i en kjele med litt vann eller margarin i. Bland melet og krydderet på en tallerken.
Skjær fisken i passe stykker og vend den i melblandingen før den stekes i pannen. Du kan se om fisken er gjennomstekt ved å skjære over det siste stykket du la i pannen og se at fisken ikke lenger er blank inni.
Brun saus
3-4 ss margarin
5 ss hvetemel
ca 6 dl vann
1 ts salt
1/4 ts pepper
1-2 ts buljong
Bruk helst jerngryte. Smelt margarinen og la den brunes til skummet har lagt seg. Ha i alt melet og rør godt til du har en sjokoladebrun farge på blandingen. Spe med en og en dl vann om gangen og la sausen koke godt opp mellom hver speing. Alle klumpene må røres ut mellom hver speing. La sausen koke i 5-10 minutter og smak til med buljong, salt og pepper.
Skjær toppen av en potet. Hul ut poteten og hell et egg oppi. Fest toppen på poteten igjen med en fyrstikk. Sett potetegget i glørne i 10 minutter.
Egg i konvolutt
Smør en konvolutt inni med margarin. Tøm et egg inn i konvolutten. Lim konvolutten igjen rundt en frisk pinne. Hold pinnen med konvolutten over glørne til egget er stekt.
Speilegg på flat stein
Legg en ren, flat stein i glørne. For at ikke eggehviten skal renne utover, kan du fjerne innmaten i en brødskive og legge skorpen på den flate steinen. Ha litt smør på steinen, og hell egget ned i brødskorpen. Du kan også ha en brødskive under skorpen med egget.
Kaffeerstatning
Kaffeerstatning får du ved å tørke oppskårne stykker av røttene til geiterams, kveke eller løvetann over åpen ild. Røttene skal varmes så mye at de begynner å forkulle. Deretter skal de knuses og kan så brukes som «kaffebønner».