E-stoffer som ikke er tillatt (haram):
E120: Karminer – Haram ifølge Hanafi lovskolen.
E441: Gelatin
E542: Kalkfosfat
E640: Glysin
E920: L-cysteinhydroklorid
E921: L-cysteinhydroklorid monohydrat
Flere av disse e-stoffene kan i prinsippet være halal da de kan ha en halal opprinnelse (som f.eks gelatin, E640 og E920/921). Men disse plasseres likevel i haram-listen, da det tillatte alternativet ikke er i kommersielt bruk på markedet.
.
E-stoffer som ikke er tillatt dersom av animalsk opprinnelse (gjelder ikke fisk):
E471: Mono og diglyserider av fettsyrer
E472 (a-e): Estere av mono og diglyserider av fettsyrer
E473 -E478: Estere av mono og diglyserider av fettsyrer
E631: Dinatriuminosinat
E635: Dinatrium-5′-ribonukleotider
.
Andre usikre E-stoffer:
E160a : Betakaroten
.
Alle andre e-stoffer er, per dags dato, tillatt da de kommer under kategorien Tabdeel-e-Mahiyat. [GMWA Foodguide, Mufti Yusuf Sacha].
Mer informasjon om hva Tabdeel-e-Mahiyat er kommer snart inshaAllah.
.
.
.
.
.
This page has the following sub pages.