Lavkarbo-rundstykker

Så der, da kommer en liten glutenfri oppdatering fra min side. Som mange vet, lever jeg glutenfritt og har gjort det siden februar. En omstilling måtte til, men det er faktisk mye enklere enn folk tror. Bare dyrere, så håper NAV for en gangs skyld viser litt støtte. Tenkte å dele en super oppskrift med dere som jeg ble tipset om av min kjære søster! De ble supergode. Det kan lønne seg å fryse de en ikke spiser de nærmeste dagene, siden eggene gjør at de ikke holder seg like lenge. Alle ingrediensene pælmer du i en bolle og rører sammen. Når det kommer til malte mandler og solsikkekjerner kan du istedet for kvern også bruke en morter ved å røre innholdet rundt i morteren. Da vil de om litt bli malte og fine. Du trenger (med forbehold, oppskriften tar jeg etter det jeg husker, skal dobbeltsjekke alt når jeg kommer hjem):

  • 4 egg
  • 1/2 dl fløte
  • 2 kverner med mandler (to små håndfulle)
  • 2 kverner med solsikkekjerner
  • 1 ss rømme
  • 3-4 ss olivenolje
  • 2 ss fiberhusk (fåes kjøpt på Røtter i Oslo, Maximat i Sverige osv)
  • 2 ss linfrø

Innholdet formes som boller og stekes på 200 grader i 20 min. Legg til noen minutter om de ikke er gjennomstekte (kommer an på ovn).

Tok bilde av matpakka mi idag, veldig mettende også 🙂

Legg igjen en kommentar

Filed under Lavkarbo

Legg igjen en kommentar