mandag, oktober 30, 2006

Norsk Språkråd. Liker de ikke bannaner?

Etter at Nidar så fort og høflig hadde svart på mailen min, så tenkte jeg større, mye større!
Jeg bestemte at jeg skulle forsøke å infiltrere det norske skriftspråket. Hvor går man da?
Norsk Språkråd!

Jeg skrev en mail der jeg påpekte at det norske språket ikke var som det burde være. Jeg mente at det var på tide å skrive bannan slik som jeg, med flere, sier det, nemlig: bannan.
Jeg understrekte mitt poeng ved å påpeke at engelske ord som catering og fight, har fått en norsk, men også nesten lydrett skrivemåte. En heller dårlig en. Catering kan nå skrives katering, og fight kan nå skrives fait.(Tatt fra www.sprakrad.no) Hvis slike ord kan skrives slik man uttaler dem, så synes jeg det samme kunne blitt gjord med bannan.

Det er nå en drøy uke siden jeg sendte denne mailen. Men har enda ikke fått no svar. Dette reagerer jeg på. Liker ikke gutta i språkrådet bannaner? Eller forholder de seg til det gamle ordtaket "Den som tier, samtykker" ?

mandag, oktober 23, 2006

The new, men dog litt ekle, bannan i vaffel?

På torsdag var Helge, Joachim og undertegnede å så Tottenham spille en solid bortekamp mot det tyrkiske laget Besiktas. Tottenham vant jo følgelig 2-0.
Dette måtte jo feires på en måte, og vi endte opp med å spise kebab på Charlies Kebab, i en parallelgate til Karl Johan.

I den kebab sjappa gikk det ikke an å betale med kort, så jeg gikk bort til en minibank for å ta ut litt cash.
Når jeg står å skal ta ut penger, kommer det en farget dame (antagelig nigeriansk) bort til meg. Samtalen gikk som følger:
Farget dame(antagelig nigeriansk): "You come with me?"
The Muffin man (meg): "No"
Farget dame(antagelig nigeriansk): "I give you fuck"
The Muffin man(meg): "No"

Bannan i vaffel fikk, takket være svogers, en helt ny mening. Æsj...

torsdag, oktober 19, 2006

Banos. Både sunt og godt?

Etter mye press fra ymse lesere (Les: Maam) så velger jeg nå å skrive et lite innlegg om det folkekjære pålegget "Banos".
Banos har vært i butikkene i lang, lang tid. Det var blant annet et meget populært pålegg på 1960- tallet.
Banos er vel kanskje ikke det mange av oss, inkludert meg, forbinder med noe godt.
Jeg kan for eksempel ikke forestille meg at mamma noen gang sa til meg: "Hvis du spiser en skive med makrell i tomat, så ska du få en skive med banos etterpå. Nam nam!"
Jeg har kun smakt "Banos" en gang. Det var mer enn nok.
Jeg har vanskelig for å se for meg at "Banos" selger som varmt hvetebrød idag, slik som det gjorde på 1960- tallet. Derfor synes jeg det er interessant å se at Stabburet, som produserer dette pålegget, tviholder på at det smaker så godt. De skriver i sin omtale av pålegget at det er godt: "Banos er det gode bananpålegget de fleste kjenner godt fra barndommen."
Har de noen gang smakt pålegget selv?

Uansett hvordan det smaker, så kan vi vel alle være enige om at det er et av de sunnere påleggene på markedet. Jeg søkte litt på nett for å se hvor sunt dette pålegget er i forhold til andre populære pålegg. Jeg har tatt utgangspunkt i en skive med nevnte pålegg. Resultatet ble som følger:Banos: 1,8 sukkerbiter i seg. 30% tilsatt sukker.
Sjokade: 3 sukkerbiter. 50% tilsatt sukker.
Nugatti: 3,3 sukkerbiter. 55% tilsatt sukker.
Sunda: 4,2 sukkerbiter. 70% tilsatt sukker.
Eldorado Jordbærsyltetøy: 2,8 sukkerbiter. 47% tilsatt sukker.
Som man kan se av denne testen er at Banos ikke er et dårlig valg når det gjelder valg av pålegg.
Spiser man 1 skive banos får man i seg 3,75 gram sukker. Helsedirektoratet anbefaler at en mann i min alder og på mn høyde, ikke ska få i seg mer enn 72gram pr. dag. Dvs at man har mye å gå på. Selv 10 skiver er ikke nok til å gå over den anbefalte dosen.

Konklusjon:
Banos er et av de sunnere påleggene man får kjøpt. Spiser man noen skiver Banos, holder man seg langt under den anbefalte sukkerdosen.
Når man har en så fantastisk ingrediens som bannaner så burde vel smaken vært litt bedre.
Men for all del "Banos" er et sunt pålegg, som man må spise ganske mye av før man går over den anbefalte sukkerdosen.
Bare synd det smaker dr***.

mandag, oktober 16, 2006

En bannan blir til

Å ha en forkjærlighet for bannan ligger visst i familien. Min kjære bror laget tidligere iår et dikt om bannanen.
Det er med hans godkjenning at jeg nå republiserer dette diktet:

En bannan blir til
Du lå der så ensom og trist
Nesten som om du ventet å bli spist
Nå var det ikke jeg som tok livet av deg
Men du gjorde det ikke lett for meg

Ja vi elsker dette landet som det stiger frem
skrek din morder da han liksom skulle gi en klem

Du var min favorittfrukt
helt til du falt fra altanen
Du drev med ikke med utukt
Ja, vi kalte deg bananen

Vakkert!

torsdag, oktober 12, 2006

Svaret...

Jeg sa at jeg kanskje skulle skrive en mail til "Nidar" angående navnet på sjokoladen "Krembanan". Vel, jeg gjorde det.
Slik lyder min relativt høflige mail til "Nidar":
Hei mitt navn er Carl Steffen Aambø.
Jeg har nylig opprettet bloggen
http://bannanivaffel.blogspot.com

Som du sikkert så har jeg skrevet banan med to n'er. Det er
ikke tilfeldig.
Vi på østlandet sier gjerne "bannan" istedenfor "banan".
I den forbindelse lurte jeg på om det var mulig å gi ut denne
sjokoladen
med påskriften:
"Krembannan" istedenfor "Krembanan" her på Østlandet?

Det hadde blitt til stor glede for både meg og mine lesere.

Håper på raskt svar.

Med vennlig hilsen
Carl Steffen Aambø
For å si det sånn: Jeg fikk raskt svar!
Hei og takk for forspørselen.

Det ville nok dessverre bli en dyr affære å lage egen
emballasje for
Østlandsområdet, og jeg er også redd for
at mange ville ta det ille opp om
vi kludret med navnet
på tradisjonsrike Krembanan - den ble lansert
allerede i 1957.
Bortsett fra dette, var det en artig idé.


Vennlig hilsen
Nidar AS

"Kari Nordmann"
Forbrukerkonsulent
Jeg har valgt å lage et dekknavn til den hyggelige damen av respekt for hennes privatliv=)
Jeg vil benytte anledningen til å takke Nidar for raskt svar!

tirsdag, oktober 10, 2006

Bannaner på MF

I kantina på MF selger de mange ting. Mange gode ting. Sjokolade inkludert.
Sjokolade er godt. Men ikke så godt som bannan.
Bannan selger de i kantina på MF. Det er lurt.
Bannanen koster mindre en 5kr i kantina på MF. Det er billig.

Men velger man å blande disse to produktene, så blir
resultatet Nidars eminente (bannan)sjokolade:
Krembanan (Jeg lurer på om jeg skal skrive mail til Nidar og spørre om de kan skrive Krembannan, og gi den ut kun på østlandet. Det hadde vært gøy.)
Jeg fant desverre ikke et bilde av denne sjokoladen, så jeg valgte å legge fram et bilde av helt vanlig krem. Jeg tenkte at to bilder av et sett bannaner ville blitt for mye for leseren (men ikke for meg), så derfor blei det andre bildet altså av den andre ingrediensen.
Jeg i redaksjonen ønsker å opplyse om at man kun kan finne reklame om en ting på denne siden: nemlig bannaner.
Jeg ønsker også å opplyse om at den beste kremen i krembanan, er nettopp vanlig krem.

Vanlig krem: Den andre
ingrediensen i Krembanan.

mandag, oktober 09, 2006

Velfortjent omtale

Det er med glede, og med et smil om munnen, at jeg oppdager at slappa redaksjonen omtaler denne bannanbloggen skriver på sine sider.

Jeg mener at denne omtalen er velfortjent.
Det er påtide at noen setter bannanen på dagsorden, og det er hyggelig at mine venner i slappa- redaksjonen støtter meg på dette.

Jeg vil på det sterkeste anbefale alle å gå innom siden www.slappa.no.

Jeg har mottat sterk kritikk av en av mine nærmeste, på at jeg skriver bannan med to n´er og ikke en n.
Til mitt forsvar vil jeg bare si at jeg vil gjøre det samme for oss enebakkinger, som Ivar Aasen (den dusten) gjorde for nynorsk.

Bannan uttales med to n´er, det samme gjelder for tommat, agurk, mobbil, mais (ops!)

Bannanen lenge leve!

Misbruk av bannanens navn!

Bannanmisbruk på det groveste


Dette sårer mitt bannan-hjerte.
Å se to stakkars fortapte sjeler misbruke bannanens gode navn å rykte på den måten.
Stakars fortapte nerder...

Jeg vil forresten benytte anledningen til å takke www.slappa.no for hederlig, og ikke minst ,velfortjent omtale.

Oppskrift nr.1

Bannan i vaffel:

Ting man trenger:
1 bannan.
1 vaffelplate

Slik går man fram:
Lag en vaffelplate. Putt banna'n i vaffern.