Porsgrunn Pirates vs Flekkefjord Tigers

Lørdag spilte Flekkefjord Tigers sesongens andre kamp, borte mot Porsgrunn Pirates. Piratene hadde frisk vind i seilene etter en god vår-oppkjøring, men kjørte på grunn mot skjerpede Tigere.

Flekkefjord reiste med 13 mann til Porsgrunn. Ingen innbyttere. Det var allikevel en positivet og glede over laget som lovet godt for kampen. En vaklende oppvarming kunne fort endret inntrykket, men Tigers gikk ut av startblokkene med full guffe da kampen startet. Laget fremstod som mer organiserte enn tidligere og det var tydelig at flere spillere begynner opparbeide seg erfaring.
Kampen bar preg av Tigers dominans bÃ¥de i angrep og forsvar. Med unntak av en 20 minutters periode mot slutten av første omgang var Flekkefjæringene stort sett best i det meste som foregikk. Guttene gav seg ikke før det stod hele 52 – 14 pÃ¥ scoringstavlen. En meget solid seier.
Selv om resultatet tilsa noe annet, var det en fysisk batalje mellom de to lagene. Porsgrunn kjempet tappert hele kampen gjennom og Tigers måtte jobbe for poengene sine.
Kristoffer Milligan x3
Alle Tigrene spilte en god kamp på lørdag. Det var vanskelig å plukke ut noen som utmerket seg spesielt over de andre, men om man skulle valgt en måtte det blitt Erling Pedersen. 17-åringen har vokst vanvittig på sine to første kamper og viste lørdag at han kommer til å bli en utmerket rugby league spiller. Fart, fysikk, mot og smarte løp preget kampen hans og det blir spennende å se hva han kan utrette i fremtiden.

Sandes Raiders vs Flekkefjord Tigers

Flekkefjord Tigers kloret seg til seier i serieåpningen

Etter flere forfall grunnet skader og jobbsituasjoner var det ett ribbet Tigers lag som tok turen til Sandes for å gjøre opp mot nyoppstartede Sandes Raiders. Med 14 mann i troppen var det ett nykomponert, men ivrig lag som reiste.

Kampen på Bogafjell stadion, med duskregn i været, begynte særdeles vaklende for Flekkefjordslaget. Raiders sparket kampen i gang, etterfulgt av en knock-on på Tigers første berøring. Dette ble etterfulgt av ett sterkt defensivt sett hvor Tigers endte opp med en ny knock-on etter å ha vunnet en scrum. Raiders kapitulerte på muligheten og scoret dagens første 4-poenger allerede før 4 minutter var passert. En kalddusj for de sørligste sørlendingene.

En kjapp prat og konsentrasjonendring snudde rot og nerver til glød og innsats. Tigrene fikk samlet seg og kriget seg kjapt tilbake i kampen med sterkt forsvar og harde offensive løp. Flekkefjæringene fikk en fortjent utligning 10 minutter ut i kampen da Kristoffer Milligan stupte over linja. Svein Åge Breimoen hadde ingen problemer med conversionen og plutselig ledet Flekkefjord 6-4.

Tigers fortsatte det defensive hardkjøret sitt og sterke forwards anført av en glitrende Harald Mikalsen vaklet Raiders nykomponerte forsvar. 15 minutter ut i kampen åpnet det seg en luke for Kristoffer Milligan som brøt seg over linjen og try nummer to. Igjen var Svein Åge Breimoen prikkfri og Flekkefjord Tigers tok ledelsen 12 – 4.

Scoringen gav Tigers litt pusterom, men åpnet også opp for mer slurv. En særdeles dårlig periode i angrep så Raiders dominere ballbesittelsen og Flekkefjord hadde sin fulle hyre med å forsvare linjen sin. Til syvende og sist ble presset for stort og tigrene måtte kapitulere i venstre hjørne etter kommunikasjonssvik og dårlig sideforskyvning. Nok en gang feilet Raiders sitt conversionforsøk og Tigers beholdt en knapp 12 – 8 ledelse. Omgangen ebbet ut der siste høydepunkt var Steven Larsen og hans gjennombrudd i det 35 minutt. Tungvekteren fra Farsund gjorde sakene sine utmerket og kom seg over linjen, men var særdeles uheldig da han ble omringet av frenetiske Raiders-forsvarere som klarte dunke ballen løs fra det som virket en garantert scoring.

Andre omgang ble en annen affære for Flekkefjord Tigers. Pausepraten hadde en effekt og spillet endret seg til noe mer kontrollert. Tigers var hensynsløse i forsvar og slaktet angripende Raiders gang på gang. Halvveis ut i omgangen betalte det harde arbeidet sitt og ett slitent Sandnes lag maktet ikke å stoppe en galopperende Harald Mikalsen som knuste seg vei gjennom forsvarslinjen deres og scoret Flekkefjords tredje try. Svein Åge Breimoen konverterte og 18 – 8 var ett faktum.

Kampen vaiet frem og tilbake og bar preg av mange, harde og brutale dueller. Slitne kropper gav alt og ett publikum nærmere 100 tallet applauderte gladiatorene i hver eneste batalje. Med 20 minutter igjen på klokken og en dominant posisjon på banen åpnet det seg rom i Sandes høyre hjørne og ett cross-field kick fra Milligan fant Blake Prpic, debutant for dagen, som scoret Flekkefjord Tigers fjerde og siste try. Svein Åge Breimoen maktet ikke conversionen og Tigers tok en relativt komfortabel 22 – 8 ledelse.

Sandnes gav ikke opp håpet og en konvertert try i sluttminuttene fastsatte sluttresultatet til 22 – 14. Jubelbrølene fra Flekkefjord Tigers fortalte mye om kampens intensitet og hvor mye det kostet å dra seieren i land.

Dette var en særdeles lærerik kamp for gutta boys. Kampen pekte på mange mangler i laget, men viste også at laget har en stå-på-vilje som kan knekke selv den argeste motstander. Nå bærer det tilbake til treningsfeltet for å starte oppkjøringen inn mot kamp mot Porsgrunn Pirates, som har fått frisk vind i seilene i vinter!

PS: Sandnes Raiders nominerte Flekkefjord Leif Andreas Nilsen til banens beste.

PS 2: Flekkefjord Tigers hadde to debutanter på laget i australske Blake Prpic og 17 år gamle Erling Pedersen. Begge gjorde sine saker bra der særlig Erling viste fysikk, fart og fryktløshet etterhvert som begynner-nervene roet seg.

erling milliogkristian steven tigers

Støtt Flekkefjord Tigers

Hei,

Søndag 30 August arrangeres den såkalte Flekkefjords-Marsjen. Med tillatelse fra vår flotte sponsor Flekkefjord Sparebank ønsker klubben å delta på dette arrangemanget.

Opplegget er enkelt. Arrangøren har en pott på ca 85 000,- kroner som skal deles ut på lokale lag og foreninger. Alle deltakere møter opp ved jordet ved Atletklubben (ca ved kapellet). Man går/jogger/løper så en runde rundt Søylandstjernet. Underveis blir det aktiviteter og underholdning for både store og små og etter turen blir det servert gratis pølser, kaffe og saft. Man får ved fullføring av løpet også utlevert en stemmeseddel, hvor man kan stemme på det laget eller forening man ønsker skal få din støtte. Basert på hvor mange stemmer en klubb eller forening har fått, blir det delt ut en bit av nevnte sum.

Nå strekker vi ut en hånd til deg og ber om din støtte. Dersom vi klarer samle en god mengde mennesker som ønsker å støtte klubben vår vil det være kjærkomne kroner i klubbkassen.

Vi håper å se deg på søndag!

Sted: Jordet ved Atletklubben

Tid: Søndag 30 August, klokken 14:00

Hvem: Alle. Store, små, gamle, unge. Kan du gå er du med. Kan du ikke gå, så bærer vi deg.

post

Draktesett til salgs!

Grunnet kjøp av nye drakter selger vi de gamle for å tjene inn noen kroner til klubbkassen.Vi retter en stor takk til sponsorene som støttet oss i 2014. Dessverre har noen av sponsorene falt av, men vi ser at der en detter av, dukker to nye opp, så klubben er bedre rustet enn noen gang.

Draktene er blitt brukt til seriespill samt et par turneringer i 2013 og 2014 men bærer ikke mye preg av dette. For de som måtte være interessert i å kjøpe et draktesett til og trene i eller hva de nå måtte være, så er muligheten her nå! Kjøp verdens kuleste draktesett av oss og støtt klubben vår.

Draktesettet inneholder en skjorte samt shorts. Prisen for dette er 500,-

Alle settene er hele og pene. Dersom du er interessert i ett sett, vennligst send oss en e-post pÃ¥ mail@flekkefjordrugbyklubb.no eller kommenter pÃ¥ denne posten med hvilket nummer du kunne tenke deg. Draktene er nummerert fra 1 – 20 og er i størrelsene M – XXL.

Flekkefjord Tigers vs Farsund Bobcats 14.03.2015

Lørdag 14 mars, 2015. En nydelig, solfylt dag i sørlandsperlen Flekkefjord. De nye rugbymålene på Uenes stadion skulle innvies og publikum ble ikke skuffet.

Tigers manglet en del spillere av diverse årsaker, men stilte med følgende 13 mann,

• Kristoffer Fredheim

Bobcats møtte opp med 13 ivrige spillere selv. Deriblant flere tidligere Tigers i form av lagets trener Harald Mikalsen, Inge Madsen og Ole Jakob Belland. Farsund manglet også en del spillere av diverse årsaker, men det manglet ikke noe på gløden og innsatsen hos noen av lagene.

De første 10 minuttene av kampen var preget av nerver, usikkerhet og feil. Begge lag gjorde enkle tabber bÃ¥de i angrep og forsvar og ballen skiftet eier opptil flere ganger. Det var først etter 15 minutter Tigers klarte Ã¥ overliste det ivrige Bobcatsforsvaret. Farsund fikk en penalty mot seg pÃ¥ rundt 40 meter etter en urutinert forsvarer holdt Kim Andrè Seglem for lenge. Tigers benyttet seg av en rask tap’n’go og flikket ballen ut til outside center Ezra McIntyre. Tigrene hadde etablert ett overtall ut mot kanten og da Kiwien fikk isolert en forsvarer 1 mot 1 var det liten tvil om hvem som skulle gÃ¥ seirende ut av den duellen.

Omgangen bølget frem og tilbake der lagene byttet pÃ¥ Ã¥ ha ballen. Det var plenty med fysiske dueller og harde hitups. For Tigers del tok spesielt Christian Glendrange ansvar, tett etterfulgt av Lloyd Omdal. For Bobcats del merket man seg Steven Larsen og Sebastian Salvesen. OgsÃ¥ unggutten Eirik Sudland viste at fjorÃ¥rets erfaringer hadde gitt ham ett godt grunnlag. Der omgangen var preget av jevn fysikk og innsats var det allikevel Tigers som trakk det lengste strÃ¥et og puttet flest trys over streken. Bobcats snek seg over en gang etter en scoot fra dummy half og lagene gikk til pause med 24-6 ledelse til Tigers. Omgangen ble avsluttet med en uheldig episode der Flekkefjord Tigers’ Jan Tore Alsvik fikk seg en trøkk 16 deluxe og ble sendt rett i bakken. Hardhausen fra Kvinesdal fikk ett hardt slag i tinningen under en takling og ble liggende stiv som en stokk i flere minutter. Han kom seg allikevel pÃ¥ beina etter en stund og fikk vaklet seg av banen med litt hjelp fra lagkamerater.

2 omgang skulle vise seg å bli en helt annen historie. Med en mann mindre på banen tok Tigers tidlig kommandoen og scoret en try. Den tidlige scoringen virket å ta en del av piffen ut av Bobcats (som også virket å gå tom for energi) og omgangen bar preg av Tigers rutine som tillot dem å komme rundt på kantene gang på gang, i tillegg til smarte løp gjennom midten. Omgangen må sies å ha blitt totaldominert av Flekkefjæringene som knapt trengte forsvare gjennom samtlige 40 minutter.

Kampen endte til slutt 72-6 til Flekkefjæringene. Ett muligens noe flatterende resultat da Bobcats fortjente mer utfra innsatsen sin. Det er imponerende Ã¥ se hva naboene fra Farsund har fÃ¥tt til over vinterperioden og de er uten tvil ett lag Ã¥ følge. Ett hav av talent og potensialet er udiskutabelt. For Tigers’ del var det godt Ã¥ komme i gang. Kampen gav en god indikasjon pÃ¥ at det fortsatt gjenstÃ¥r mye jobb før vi kan ta fatt pÃ¥ seriekampene i 2015. Organisering, kondisjonering, kommunikasjon og ballskills er bare noen fÃ¥ av stikkordene som nÃ¥ stÃ¥r med rød skrift i treningsplanen.

På tross av manglene fikk hjemmelaget med seg ett godt resultat. Man så tendenser til bra spill i perioder og man fikk se gryende talent. Laget hadde tre debutanter i 13s rugby league som så både Lasse Tomstad, Jonas Rognlie og Leif Terje Aamodt gjøre en god kamp. Spesielt Jonas ble mye involvert utover 2 omgang og fant sin plass som fullback. Leif Terje hadde en brak-kamp og scoret 2 trys i andre omgang da han ble flyttet mer sentralt i banen etter Tyson på magisk vis klarte slå seg selv i svime. Lasse gjorde sakene sine bra på wingen og viste riktig innstilling ved flere anledninger da han kastet seg inn i dueller med robuste bobcats.

Vi gleder oss til resten av sesongen!

PS:

Stor takk til Tim Hackney fra Kristiansand som tok turen for å dømme kampen.

Stor takk til Bobcats for oppmøtet, kampen og innsatsen. Dere er en helt topp gjeng!