mandag 5. juli 2010
Persille og andre røffe hageurter fortjener å brukes i fleng. Miks etter behag eller følg min variant, frys ned om det blir for nye.


Omtrentlig oppskrift
3 never persille
1 neve løpstikke
1 neve gressløk
1 neve hasselnøtter
Blad fra 10-15 kvister timian
Kaldpresset rapsolje
En skvett eplesidereddik
Salt og pepper

Grovhakk nøtter og urter, bruk kun stilker om de er saftige.
I morter: Ha i og knus litt om gangen. Tilsett olje underveis.
I mikser: Alt kjøres samtidig, øk oljemenden etter hvert.
Smak til med eddik, salt og pepper.

Konsistensen avhenger av oljemengden. Lag heller røren for tørr enn for bløt, mer olje kan tilsettes senere.

Bruk røren på bakte poteter og til all slags middag, på pasta og bruschetta. Tilsett gjerne finrevet ost – Jarlsberg for den nordiske stilen.

Oppbevar røren ved å fryse den i små porsjoner – jeg bruker muffinsformer. Fersk røre holder noen dager i kjøleskapet.


Persillepesto er også et hyggelig bekjentskap. Bruk oppskriften til pesto genovese og erstatt basilikum med persille.


  BRUSCHETTA: Grillet brødsnacks  FRA HAGEN: Løvetann på glass  


1 kommentarer:

Per Øivind sa...

Kveldens meny: Bruschetta med nordisk urterøre rett fra fryseren.
Drikke: Cremant de Bourgogne - Blason (rosa og musserende.
Konklusjon: Sommeren er herlig!

Velkommen til alt som er fint, artig, nyttig eller bare veldig godt :-)

AKKURAT NÅ...

... blogges det i hytt og pine. Heng med likevel
– plutselig seiler det inn en uunnværlig notis – eller utforsk lenkene nedenfor.

FØLG FIES NOTISER

Fies notiser på Facebook
Fies notiser på Twitter
og endelig på Blogglisten