tirsdag 27. juli 2010

Auroras lavkarbokake - fri for melk, gjær, korn, sukker - kan lages uten egg



Nam!


Ingredienser:
100 g kokosmasse
litt knuste linfrø (prøv deg fram til røra blir passe tjukk - kanskje ca. 30 g)
150 g sukrin.
2 ts bakepulver
2 egg (tåler du ikke egg kan du bruke linfrøavkok som bindemiddel, se eget innlegg om linfrø)
100 g klarna smør/Cocosa Extra Virgin
200 g mørk sjokolade, velg fortrinnsvis den uten sukker

Framgangsmåte: Smør en kakeform, eller bruk matpapir eller teflon. Sett ovnen på 160 grader, eller maks 170. Visp egg og sukrin sammen til det er lett og luftig. Smelt klarna smør/Cocosa og sjokolade sammen i ei gryte. Pass på så det ikke svir seg. Rør det forsiktig inn i eggeblandinga. Vend inn det tørre. Stek midt i ovnen i husker ikke hvor lenge. Boka sier 40 min, men du må sjekke den før det.

Serverer gjerne med den feiteste kokosmelka på boks, som topping. Hva med et par blåbær eller mynte/sitronmelisseblad som pynt?


Kilde: Auroras fantastiske matunivers: http://billysbule.blogspot.com/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar