23 januar 2008

Kylling i kokos

Kokosmelk er godt, anvendelig og ganske så sunt. Selv om den inneholder mye fett, er det fett som kroppen vil ha, og dessuten er det et fint alternativ til melke- eller fløtebaserte sauser.



I går hadde jeg besøk av et vennepar og deres lille sønn, en av mine små bonusnevøer. Han får ikke mat som ikke er most og stort sett kommer fra et glass, men foreldrene skulle få middag. Etter en travel dag på jobb er det lurt å gjøre det litt enkelt for seg sjøl, samtidig som en jo vil servere god mat til gode venner. Løsningen ble denne lille retten, som falt i smak. Nok til tre sultne :)

Kylling i kokosmelk

3 kyllingfileter (4 hvis små)
2 fedd hvitløk, hakket
1-2 cm ingefær, revet
Fersk spinat
3-4 plommetomater i skiver
1 liten boks kokosmelk (mer hvis du ønsker)
Curry, chilipulver, salt og pepper (etter smak)

Skjær kyllingfiletene i biter og brun dem i steikepanne. Legg bitene i en ildfast form. Tilsett hvitløk, ingæfær og spinat. Hell kokosmelken over, tilsett krydder og bland alt lett sammen. Legg tomatskivene på toppen og sett det hele i ovnen på 150 grader i 15-20 minutter.

Serveres med fullkornsris (eller vanlig hvis du foretrekker det)

Sliter litt med bildeoverføring om dagen, men snart kommer det illustrasjoner igjen!

2 kommentarer:

h.espe sa...

Mmmmmmmmmm...! Den skal prøves ut!! Er spent på å høre hva det ble ut av torsken. Ha en fortsatt superduper onsdagskveld!

klemmers

Ingvild sa...

Torsken står faktisk under kyllingoppskriften, det var den ferdigsausen jeg fortalte deg om... Auau. Men sausen er god for de som tåler det meste ;)