Vingjær

Jeg fører tre typer vingjær:


Typene under er dessverre utsolgt, men jeg har noen titalls SAGA hetvinsgjær som gikk ut på dato i mars 2015, disse får du gratis ved kjøp andre ingredienser f.eks. gjærnæring, d.v.s. du betaler vanlig brevporto. Det holder at du bestiller en annen ingrediens for å få dem gratis, men det må være en "sammenheng". Du får ikke 4 gratis om du bestiller en pakke av hver av bentonit, vinenzyme, svovel og gjærstopp f.eks. da går jeg utifra at du bare skal sette en dunk.
Gjæren virker, d.v.s. jeg har fått positiv tilbakemeldning fra senest juni 2016.
Ingrediensene finner du her

Hetvingjær er den gjærtypen du bruker hvis du vil ha vinen sterkest mulig. Den er nøytral, d.v.s. den preger ikke smaken på vinen på samme måten som f.eks. en spesialgjær for sherry. Isteden lar den frukten/bærene du bruker gi vinen smak.
Varenummer 9061 se prisliste for priser

Bordvingjær bruker du på rødvin, vinrose, hvitvin og fruktviner med styrke inntil 13%. Denne er også nøytral og den frukten/bærene du bruker sette preg.
Varenummer 9060 se prisliste for priser

Rhinskgjær bruker du på hvitvin, gjerne eplebaserte, men også til pære og plomme. En tysk gjærtype som gir en smak som vi kjenner fra f.eks. Steinberg og andre viner basert på rieslingdruer. Vår type gir en sterkere vin (12-13%) enn den orginale som ofte ligger på 9-10%. Vil du ha svakere vin må du bruke mindre sukker og stoppe vinen med gjærstopp.
Varenummer 9070 se prisliste for priser

Felles for alle gjærtypene våre er at frukten ikke skal svovles. Posen inneholder en forholdsvis stor dose og gjæren er "rask", noe som gjør at vinen snart kommer oppi 5-6%, og da begynner alkoholen og ikke minst kullsyren å virke konserverende.