onsdag 30. september 2009

Søt gjærdeig (grunndeig)

150 g smør/margarin
5 dl melk
50 g gjær
1/2 ts salt
90-125 g/ 1-1,5 dl sukker
1,5 ts kardemomme
ca 750 g/12-13 dl hvetemel

Smelt smøret. Tilsett melken og varm det tild et er lunkent, ca. 37 grader. Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i litt av deigvæsken. Tilsett resten av væsken og deretter salt, sukker, kardemomme og ca 2/3 av melet (eller litt mer). Arbeid deigen til den blir blank og smidig. Tilsett mer mel (men hold av 1-2 dl til utbakingen). Deigen er ferdig når den slipper bollen. Dryss litt mel over. Dekk til og hev til dobbelt størrelse. Kna deigen noen minutter i bollen. Arbeid inn resten av melet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar