søndag 31. januar 2010

Pasta Carbonara


2 pers:

Du trenger:


200 gram fersk pasta

100 gram panchetta eller bacon.

2 dl fløte

1 fedd hvitløk

2 stk sjarlottløk

2 eggeplommer

revet parmesan


Strimle bacon og fres det i panna med hvitløken og sjarlottløken.

Ha på fløten, og kok opp. Tilsett masse revet parmesan.

Smak til med salt og pepper. Kok pastaen ferdig, hell av vannet og vend inn sausen.

Vend så inn eggeplommene og legg på lokket på kjelen. La den hvile i ca 2 min før den serveres.

Ha ruccolasalat over, sammen med nykvernet pepper.


bildet er hentet fra aftenposten.no


Fransk løksuppe


Fransk løksuppe er en suppeklassikker.


4 pers:

Du trenger:

4 store løk i skiver

2 ss smør

2 ss olje

2 1/2 ss hvetemel

1,5 liter grønnsakskraft

salt og pepper

4 loffskiver

50 gram revet ost. (gjerne en godt lagret fast ost)


Smør og olje varmes i en panne.

Fres løken til den er myk og har en gyllen farge.

Rør i melet og ha på kraften.

La suppen koke i 8 til 10 min, smak til med salt og pepper.


Hell suppen i ildfaste suppeskåler.

Skjær bort skorpene på loffskivene, og rist i en panne med olje til de er gyllne på begge sider.

Ha revet ost på loffskiven og legg den i suppa.

Sett skålene i ovnen på 250 grader i ca 10 min.


bildet er hentet fra oikos.no

Finnbiff


Dette kjempegodt, og veldig enkelt.

Et ekte naturprodukt med lange tradisjoner.


4 pers.

Du trenger:

500gr reinskav

150 gram bacon

250 gram sopp

2 ss smør til steking

2 dl vann

3 dl seterrmømme

1 dl melk

3 skiver ekte geitost

5 stk knuste einebær

1/2 ts timian

salt og pepper


Brun biffen, bacon og sopp raskt på høy varme.

Legg det over i en gryte, og tilsett vannet. La det trekke i ca 10 min.

Tilsett rømme, melk, geitost, einebær og timian og kok i ca 5 min til.

Smak til med salt og pepper.

Server med potetmos, rosenkål og nyrørte tyttebær.



Vin-tips


Weinert Pedro del castillo malbec 2008, kr 93:

Dette er en agentinsk rødvin som skal passe til svin og pasta.
Kjennetegnes av en litt rustikk, jordsmonnspreget karakter, for så vidt ganske typisk for Weinerts viner. En karakter som friskes opp av fin syre og fine modne skogsbærtoner.


Fritz's Riesling 2008, Kr. 300

En veldig fruktig og tiltalende hvitvin med lett sødme og god tørrhet som smaker himmelsk til sushi og skalldyrsalater med enten krabbe, krepsehaler eller reker.


Alegria Manzanilla, Kr. 90

Denne vinen skal være et bra valg til tapas.
Den har et preg av epler og sitrus og passer best sammen med skalldyr og eller retter med tomat og olje.
Eller som et godt velkomstalternativ til hvitvin eller sprudlevin.

Frederic Magnien Hautes 2003/2004, kr 195

Dette er en silkemyk burgunder. Server i et romslig glass, da får du fram mest smak. Den skal være kjempefin til kylling og soppretter.

bildet er hentet fra orbville.no

onsdag 27. januar 2010

Eplemynte-chutney


Chutney er opprinnelig indisk, og det finnes utrolig mange typer.

Server det ved siden av indisk mat.


Du trenger:

3-4 store epler

4 charlottløk

2 dl epleedik

100 gram brunt sukker

1 ts sennepspulver

1 ts salt

nykvernet pepper

rikelig med frisk mynte


Fjern kjernhusene og skrell eplene.

Del dem i småbiter og skjær løken i tynne ringer.

Ha alt bortsett fra mynten i kjelen og kok opp.

La det småkoke i 45 min. Avkjøl.

Dryss finhakket mynte og vend inn.

Haes i norgesglass.

Holder seg i ca 14 dager i kjøleskap.


bildet er hentet fra frukt.no



Toast med chevre og honning


Dette er en enkel og god rett, kan brukes som en forrett eller som lunch.


Du trenger:

4 grove brødskiver, jeg bruker rugbrød.

120 gr chevre

2 ss flytende honning

2 ss pinjekjerner


Smør skivene med meierismør på begge sider, og skjær dem til i ønsket fasong.

Varm olje i panna og rist skivene på begge sider.

Rist pinjekjerner i en tørr panne, de er ferdige når de er gyllenbrune.

Skjær skiver av osten, og legg i en varm panne til den begynner og smelte.

Legg osten på skivene og ha på flytende honning.

Dryss over pinjekjernene.

Lag en dressing av olivenolje, sennep og balsamico-olje.

Vend den inn i litt ruccola-salat og cherrytomater.

Klar til servering.


bildet er hentet fra vg.no

tirsdag 26. januar 2010

Helstekt kylling


Perfekt helgemat for 4 personer.


Du trenger:

1 kylling på rundt 1.5 kg

friske urter

hvitløk

revet sitronskall


Tørk den godt inni med tørkepapir.

Stapp inn friske urter, hvitløk og sitronskall.

Bind den opp med bomullshyssing.


Brun kyllingen i smør i panne på alle sider.

Strø så over med salt og pepper.

Legg så kyllingen på rist i ovnen med en langpanne under.

Stek ferdig på 190 grader. Tar ca 1 times tid.

Fjern hyssingen og la kyllingen hvile i ca 15 min før du deler den.


Server med ovnsbakte poteter eller ris og en god salat.


bildet er hentet fra matoppskrift.no

mandag 25. januar 2010

Hjemmelaget tomatsuppe


Enkel og god suppe som smaker godt i vinterkulda.




2 pers:


Du trenger:


1 boks grovhakkede tomater


1/2 løk


2 fedd hvitløk


1 gulrot


1/2 paprika


pastaskruer (fullkorn)


1 buljongterning (grønnsakskraft)






finhakk løk, hvitløk, gulrot og paprika.


freses i en kjele, bruk en nøytral olje som solsikke eller raps.

tilsett de grovhakkede tomatene, ha i en buljongterning og 0,8 dl vann.

la dette putre på svak varme i ca 30 min.

bruk en stavmixer og kjør suppa til den er glatt.

krydres og smakes til. ha i litt olivenolje til slutt.

kok pastaskruer og hell av vannet, ha i suppen.

hakk litt persille eller basilikum og dryss over suppa.

server med hvitløksbaguetter.
bildet er hentet fra mat.no

Sjokolademousse


Sjokolademousse er en sikker vinner.

Du kan bruke både hvit og mørk sjokolade.


Du trenger:

1 plate sjokolade, hvit eller mørk sjokolade

4 egg

3 dl fløte

1 ts vaniljesukker

4 ss appelsinlikør, kan bruke appelsinjuice.


smelt sjokolade i vannbad.

skill eggene. rør en og en plomme inn i sjokoladen.

visp kremfløte og vaniljesukker og smak til med likør eller juice

bland med sjokoladen.

visp eggehvitene stive og vend inn.

fordel moussen i porsjonsglass og la det stå kaldt et par timer før servering.


bildet er hentet fra aftenposten.no

Panacotta


Dette er en enkel og kjempegod dessert.
Her kan du tilsette mange forskjellige smaker etter ditt eget valg.
Foreksempel: lime, pasjonsfrukt, kaffe, sjokoladebiter eller appelsin.

4 porsjoner:
Du trenger:

2,5 dl fløte
40 gram sukker
1 vaniljestang
2 gelatinplater
pluss din utvalgte smak

Del vaniljestangen i 2 på langs og skrap ut frøene.
Ha stangen og frøene i en kjele sammen med sukker og fløte.
Kok opp. Bløtlegg gelatinen, press ut alt vann og ha i den varme fløten.
Tilsett ditt smaksvalg, og ha i ønskede former.
Settes i kjøleskapet til de er stivnet.

Pyntes med friske bær og sitronmelisse eller mynte.


bildet er hentet fra flickr.com

Laks med skogsopp-risotto


Dette er en av mine favorittretter.

Får og få en god risotto, må du ha en god kraft.

Men en buljongterning er lov til hverdags.


2 personer.

Du trenger:

250 gram laksefilet

2,5 dl risottoris

1/2 løk

1 fedd hvitløk

100 gram div sopp

5 dl kraft. (kylling eller grønsaksbuljong)

fløte

parmesan

timian


Sett på ovnen på ca 180 grader.

Krydre laksen med salt og pepper og legg filetene i en ildfast form.

Stekes i ca 15-17 min.


Løs ut en bujong-terning i 5 dl kokende vann.

Finhakk så løken og hvitløken og fres den i en kjele.

Ha så i risen og vend den i løken, ha på ca halvparten av kraften og la den putre litt.

Helll så på resten av kraften. Mens risen koker ferdig, steker du soppen i smør.

Når risen er kokt ferdig, vender du inn ca 0,5 dl føte og masse revet parmesan.

Smak til med salt, pepper og timian. Vend så inn soppen.


bildet er hentet fra tine.no


Appelsin-likør


Denne likøren laget jeg for første gang nå før jul, og den var veldig god.

Så prøv den.


Du trenger:

1 liten økologisk appelsin

40 kandis-sukkerbiter

40 kaffebønner (hele)

1 vaniljestang

0,5 liter vodka

ett norgesglass


Skyll appelsinen under vann, slik at den er ren.

Stikk masse hull igjennom skallet med en gaffel.

Legg den ned i norgesglasset sammen med sukker, kaffebønner og vaniljestangen.

Hell over vodkaen og sett på lokket.

La den stå og godgjøre seg i romtemperatur i 40 dager.

Siles så gjennom et kaffefilter. Haes på glassflaske med kork.


bildet er hentet fra p4.no




søndag 24. januar 2010

Handletips

Når du skal handle inn gode råvarer anbefaler jeg og besøke de små delikatesse-butikkene rundt om i Oslo. De har ofte mere kunnskap om råvarene og er mere service-innstilt enn de store kjedene. Her er noen jeg anbefaler:


Strøm-Larsen på Torshov:
Her selger de førsteklasses kjøtt, nydelig spekemat og hjemmelagede pølser.

Prisene er litt dyrere enn dagligvarene, men her får du førsteklasses varer og veldig god service.


Fromagerie Birkelunden:
Her kan du få tak i ost i verdensklasse, også gode marmelader.

Veldig trivelig personale som gjerne gir deg tips og råd om ost.


Fersk fisk:
Prøv og unngå og handle fersk fisk i dagligvaren, og heller ta turen til en av de bra fiskebutikkene i Oslo. Som flyvefisken på grønland. Et unntak er Ica gourmet på aker brygge, eller Centra på Majorstua.

Men i delikatessebutikker som spesialiserer seg på fersk fisk, får du oftere ferskere fisk og mere kompetente selgere.


Frukt og grønnsaker:
Det finnes utrolig mange dårlige frukt og grønnsaksdisker i mange dagligvarebutikker.

Jeg handler nesten alltid grønnsaker og frukt i en av innvandrerbutikkene i oslo sentrum.

Jeg anbefaler: Grønlandstorget import, en tyrkisk butikk som ligger i operapasasjen og Sultan frukt og grønt på grunerløkka.

Disse butikkene er veldig ofte billigere og har bedre kvalitet på varene sine.


Bildet er hentet fra vg.no.

Øl til mat





La deg forføre av øl i og til mat!
Øl er ofte svært godt egnet som smakstilsetning i matlagingen da det inneholder flere hundre ulike aromaer, og ulike ølsorter har ulike smaksopplevelser. Som tilbehør er øl ofte bedre egnet enn vin, fordi ølet virker leskende og ikke så dominerende på smak som viner ofte kan gjøre.
Det gir maten rom for utfoldelse, og ølet støtter og bekrefter maten fremfor å slåss om ganens oppmerksomhet. Alkoholstyrken er moderat og sørger for at smaksløkene er intakte også når man nærmer seg slutten av måltidet.Hvorfor velge øl til mat?
Øl inneholder bitterstoffer, spesielt fra humlen, som rensker opp i munnen og forfrisker ganen når maten er fet. Spesielt gjelder dette fettholdig kjøtt som entrecôte, lam og nakkekoteletter av svin.
Humlebitterheten opererer som rødvinens tanniner. En del øl, spesielt hveteøl, har en fin syre som rensker opp for vegetabilskfett slik som syren i hvitvin gjør.
Kontrasterende smaker mellom mat og drikke fungerer ofte svært godt når drikkener øl. Kombinasjonen østers og Stout er et eksempel på dette.
Ost og øl fungerer veldig bra sammen!

Retter med egg (omeletter, eggerøre) og dressinger med eddik harmonerer dårlig med vin – her er øl som Pale Ale og Hveteøl et utmerket følge!
Desserter med sjokolade har ofte en perfekt match med mørkt øl som Stout, Bockøl eller Porter.
Øl inneholder opptil 800 aromastoffer og passer utmerket som følge til all slags mat.
Noen smaker som matcher svært godt med ulike øltyper, som er verdt å merke seg:
Pilsner: Paprika, sjalottøl, estragon, basilikum, karri, sitron
Hveteøl: Koriander, sitron, lime, appelsin, chili
Pale Ale: Chili, kumin, worchestershiresaus, ristede nøtter, ingefær
Stout: Einebær, rosmarin, nellik, hvitløk, røkte og kjøttfulle smaker som bacon, grillet sopp, karamellaromaer fra soltørkede tomater og sjokolade

Et annet godt alternativ til smakskombinasjonen, er å bruke alkoholfritt øl som langt på vei kan gi den samme smaksopplevelsen dersom man ønsker å unngå alkohol. I tillegg anbefales alltid å ha et glass vann i tillegg, uansett hva man velger å drikke til maten.Vi håper at du vil ha stor glede av våre komposisjoner
Velbekomme!


artikkel og bilde er hentet fra aas.no

Liba-pizza


Dette er en veldig enkel og rask måte og lage pizza på.

Bunnen er libabrød, som ofte er brukt som lefse når du spiser kebab.

Som fåes kjøpt på de fleste innvandrerbutikker.


Du trenger:
libabrød
grovhakkede tomater
ost
fyll
løk
hvitløk


Tomatsaus: press et fedd hvitløk og hakk en halv gul løk. Dette stekes i litt olje til løken blir blank.

Ha så i boksen med tomatene og krydre sausen. Jeg bruker oregano, salt og pepper.

La sausen koke en 10 min tid, bruk så en stavmixer eller en blender og kjør sausen til den er glatt.


Legg libabrøene på brett med bakepapir under, ha på saus, ost og det fyllet du ønsker.

som foreksempel: artiskjokkhjerter, skivet sopp, tomater, spekeskinke.

Jeg bruker ekte fersk mozzarella, jarlsberg og gorgonzola.

Pizzaen stekes på 200 grader i ca 10 til 12 min.

Dryss gjerne litt ruccola og revet parmesan over.



Hvordan steke biff.


En biff skal være mør, saftig og velsmakende. Dette oppnår en ved å ha kunnskap om de enkelte stykningsdelene som biffen kan skjæres fra, og selve stekingen. Resultatet blir ikke bedre enn det svakeste leddet i kjeden, og selv med et godt utgangspunkt kan resultatet bli bedrøvelig.

Å velge det beste blant de fem møreste. Indrefilet, mørbrad, ytrefilet, entrecôte og flatbiff er alle møre kjøttstykker.Indrefileten er i utgangspunktet så mør at selv den mest kresne lar seg imponere. Indrefileten deles ofte opp til biffer og selges under benevnelsen; Filet mignon, Tournedos, Chateau briand og Biffstykket.Mørbradkjøtt er også magert, mørt og finfibret.Ytrefilet er finmarmorert, velsmakende og mørt. Egner seg til helsteking og er et selvfølgelig valg når en skal ha biff til mange. Ytrefileten er lang og gir mange like store biffer.Entrecôte er stykket øverst på kammen. Kjøttet er mørt med fin fettfordeling, saftig og velsmakende.Flatbiff har en noe grovere struktur og blir som oftest brukt til stek, roastbiff og finenere gryteretter.Biffkjøtt blir i dag mørnet i hele stykker under vakuum. Ferdigmørnet kjøtt blir skåret i skiver og pakket i forbrukerpakninger, av industrien eller i butikken, og merket med "Siste forbruksdag" som en ferskvare. Bruk biffkjøtt så nært opp til ”Siste forbruksdag” som mulig.

Slik steker du biff: Biff kan stekes hel eller i skiver, i ovn, under grillen eller i panne. Steking i panne er den mest vanlige stekemetoden for biff i skiver.
Kjøttet:Beregn 180-200 g kjøtt pr. person. Skal du steke biff til mange er det et poeng at biffene er tilnærmet like tykke. Biff kan ikke bankes mør. Det eneste du oppnår er å knuse celleveggene og kjøttsaft vil sive ut. Mør biff er allerede mør, og blir derfor saftig og velsmakende.
Stek biff med fettet på, det gir saftigere og mer smakfull biff. La biffene ligge i romtemperatur ca 30 minutter før steking. Krydre med salt og pepper like før de legges i pannen.
Pannen og stekingen:Velg en jernpanne om du har. Jernpannen gir jevn god varme i tillegg til at den hoder godt på varmen. Bruk smør eller en blanding av smør og olje til steking av biff. La pannen bli varm og smøret nøttebrunt før kjøttet legges i. Legg i et par biffer om gangen slik at pannen ikke blir for avkjølt og kjøttet koker mer enn det steker.
Når kjøttsaften begynner å piple ut på oversiden snur du biffen. Bruk en stekespade og baksiden av en skje som støtte for å snu biffen.

Diskusjon om rå, medium eller gjennomstekt skal vi la ligge her, valget er ditt:"Rå" stekt biff: Stek biffen 1-2 minutter på hver side - avhengig av tykkelse.Medium stekt biff: Stek biffen ca 3 minutter på hver sideGodt stekt biff: Stek biffen 1 minutt på hver side ved sterk varme, så ca 4 minutter på hver side over svak varme. Snu biffen ofte.
bildet og artikkel er hentet fra aperitif.no

Ostetips


Det finnes et stort og godt utvalg av gode oster her i verden.
De fleste og beste ostene er produsert i frankrike.

Tips til ostefat
Med noen enkle knep kan du øke smaksopplevelsen av ost og kjeks. Akkurat som med vin finnes det mye å oppleve.

Romtemperatur

La osten ligge fremme i romteperatur noen timer før den serveres. Da kommer alle smakene til sin rett.

Den mildeste først

Smaksløkene er følsomme og dempes av sterke smaker. Derfor bør du servere de mildeste ostene og tilbehøret først. Begynn med ferskost, hardost og hvitmuggost. Fortsett med Chèvre, vasket kittost og til slutt blåmuggost.

Søtt+salt=sant!

Kjeks og ost er ofte salte, mens vin og frukt har mye sødme. Denne kombinasjonen av smaker er en sikker vinner.

Frukt

Sesongens beste frukter gir et ekstra tilskudd til ostefatet. På sommeren kan det være godt med jordbær og kirsebær. Pære og sharonfrukt er eksempler på to søte favoritter som finnes store deler av året.

Marmelade

det finnes flere marmelader som passer godt til ost og kjeks. Prøv for eksempel en god fikenmarmelade.

Nøtter

Hele eller grovt hakkede nøtter er veldig godt til kjeks og ost. Prøv for eksempel valnøtter, hasselnøtter eller pinjekjerner, gjerne sammen med honning.

Fiken

Søte, ferske fiken er ikke lett å finne i Norge. Men som erstatning passer alle typer av fikenmarmelader og chutneys utmerket til kjeks og ost.

Drikke

Ost og kjeks blir enda bedre når du har noe godt å drikke til. På en hverdagskveld smaker det godt med en kopp av din favoritt-te. Til andre anledninger passer mørkt øl med litt sødme veldig godt. Om man vil ha vin til, er det enkleste å følge grunnregelen om at vinen skal være søtere enn det man spiser. Portvin er spesielt godt til sterkere oster og til mildere oster passer halvsøt hvitvin bra.

Når det gjelder å beregne ost kan du ta utgangspunkt i dette pr. prs: 100 gram til en osteaften, 150 gram hvis det er til snacks og 75 gram hvis man skal ha ost til dessert.

Tips:

Spesielle ostekniver med hull i er bra til myke oster ettersom osten ikke fester seg på knivbladet. Ost tørker raskt når den kommer i kontakt med luft, så vent med å skjære opp osten til den skal serveres.

bildet og artikkel er hentet fra Meny.no

fredag 22. januar 2010

Lettrøkt torsk med sprøstekt bacon og ertestuing

2 pers


Du trenger:

250 gram lettrøkt torskefilet

100 gram bacon

200 gram ertestuing

4 store poteter

1,5 dl h-melk

0,5 dl fløte

En klatt med smør

Legg filetbitene på brett og pepre, ikke salt.

Lag ertestuing fra bunnen av eller som anvist på pakken.

Del bacon i små terninger og stek i panne eller i ovnen til de er sprøe.

Skrell poteter og del i små terninger, kok dem til de er myke

Hell av vannet og mos dem, ha i smør, melk, og litt fløte.

Smake til med salt og pepper.

Stek fisken i ovnen i ca 15 min på 180 grader.

Dryss over sprøstekt bacon og finhakket persille.

Serveres med klaret smør.


Hjemmelaget ketchup





Mye bedre enn idun og heinz.
Serverer den i kantinen min, og er meget populær. Brukes til pølser, grillmat, karbonader osv.

Hjemmelaget ketchup:

Du trenger:

2 bokser Tomatino (grovhakkede tomater)

2 spiseskjeer Sukker

Edikk

Salt og pepper

Oregano

1/2 Løk

Finhakk løk og fres til den er blank.

Ha i tomatino, 0,5 liter vann og sukker.

La dette koke sammen i ca 30 min på svak varme.

Smak til med edikk, salt og pepper og oregano.

Avkjøles

Ha det i en blender eller bruk en stavmixer og kjør det til den er glatt.

Denne ketchupen har blitt veldig populær hos oss, vi serverer den ved siden av karbonader eller pølser. Holder 10 dager i kjøleskap.




tirsdag 19. januar 2010

Restaurant-tips i oslo


Jeg har spist på en del restauranter i oslo oppgjennom, noe var meget bra, andre var ikke så bra.
Her er noen tips:

Fiskerestauranter:
Fjord:
har ikke vært der og spist enda, men dette skal være en sikker vinner.
du bør nok bestille bord en stund i forveien.
Orientalsk mat:
Oriental:
Var der og spiste rett før jul, og angrer ikke på at jeg tok turen.
Meget bra service og kjempegod mat til en god penge. Her bør du også bestille bord lenge i forveien.

Dinner: storebroren til Oriental, veldig likt. Men lokalene er finere og maten dyrere.
Samme gode servicen. Dinner serverer også lunch, blandt annet dim sum.
bestill på forhånd.

Nam fah: Thailandsk gatekjøkken. Her får du kjempegod Thaimat til en veldig rimelig penge.
Lokalene er kjedelige og servicen der etter, men maten er veldig bra.
bordbestilling er ikke nødvendig her.

Yaya's Thai bungalow: Kult lokale med innlagte tropiske stormer over høytalerene.
Rimelig, god mat og bra service. Bestill bord på forhånd.

Pizza:
Villa paradiso: byens beste pizza. Eneste som trekker ned er at de ikke har forandret menyen på en god stund. Har også veldig god frokost. Ingen bordbestilling her, så kan ende opp med og vente en stund på bord.
bildet er hentet fra dn.no

Moules frites


Dette er gatekjøkken mat i Frankrike.
Smaker utrolig godt dette her.
Her er en oppskrift beregnet på 2 pers.

ingredienser:

1kg Friske levende Blåskjell
1 løk
1. fedd hvitløk
4 dl hvitvin
bladpersille
amadinepoteter
aioli
salat

skyll av potetene i kaldt vann, del dem i 4 og ha bitene i en ildfast form.
saltes og pepres. Bland også gjerne tørkede urter i.
stekes i ca 40 min på 200gr.


Vask og rens blåskjellene, kast de som er døde.
grovhakk løk og hvitløk, fres dette i litt smør og rapsolje.
ha i blåskjellene og la dem frese litt med løken.
hell så litt hvitvin i kjelen, og sett på lokk. la skjellene dampe i ca 10 min.
de som ikke åpner seg skal man ikke spise.

ha skjellene i en stor bolle og dryss over litt frisk persille.

jeg serverer med aioli og en god salat ved siden av, og drikker en herlig kald øl til.


Matmesser i Norge 2010.


Her er noen høydepunkter av norske matfestivaler 2010.

Aspargesfestivalen:

31 mai 2010 i Sandefjord.
Asparges fra Vestfold er kjent for og være den beste.
Ta turen innom og smak på vårens grønne delikatesse.

Den norske matfestivalen i Ålesund:

27-31 august 2010.
Dette er en morsom opplevelse, mye liv og masse god mat.
Det arrangeres Nm i fisk og skalldyr hvert år under festivalen.
bildet er hentet fra aspargesfestivalen.no

Tirsdagsmiddag



dette er en lettvindt og god fiskemiddag for 2 pers.


Ingredienser:

300 g laksefilet

salt og pepper

Bulgursalat:

75 g bulgur

1 1/2 dl vann

1/4 ts salt

2 1/2 ss bladpersille

1 ss mynte, frisk

1 plommetomat

1/4 agurk

1 1/2 ss rødløk

1 hvitløkbåt

2 ss sitronsaft, presset

2 ss olivenolje

1 ss rosiner

25 g kikerter i boks

25 g cottage cheese


Framgangsmåte:

Begynn med å lage bulgursalaten. Se framagangsmåte lengre ned. Skjær laksefileten i skiver, 600 g i 12 skiver. Stek laksen på varm panne bare på den ene siden i 2-3 minutter.

Framgangsmåte Bulgursalat :

Kok opp vann med litt salt, ha i bulguren og la trekke under lokk i 15 minutter (se anvisning på pakken). Rør av og til. Avkjøl. Hakk persille og mynte. Kutt tomat og agurk i terninger. Grovhakk rødløk og finhakk hvitløk.

Bland sammen alle ingrediensene til salaten.

Legg laksen over salaten og server.