Bildet er googlet (skal bytte det ut neste gang jeg baker) |
Dette brødet imponerer de fleste, men så er det så enkelt som bare det ;)
Du trenger en jerrngryte med lokk for å lage dette brødet.
7.5 dl mel ( siktet hvetemel fungerer best, men det går med litt grovt i også.)
1/ 4 ts tørrgjær eller en liten bit, på størrelse av en ert, fersk gjær
1 3/4 ts havsalt
4.5 dl vann
Bland alle ingredienser sammen i en bolle og la stå tildekket på benken i 12-18 timer. Altså, skal jeg ha brødet lørdag kveld, så lager jeg deigen fredag kveld før jeg legger meg. Det er fort gjort:)
Etter 12-18 timer legger du deigen på benken med litt mel under i 15 min. Jobb inn litt mer mel hvis det trengs ( deigen kommer til å være litt løs ) og la den hvile i 1-2 timer. Alt etter hva du har tid til;)
Sett ovnen på 230 grader, og la gryta stå tom i ovnen i 30 min.
Hell deigen i gryta, og la den steke i 30 min med lokk og 15-20 min uten lokk.
La avkjøles litt før du skjærer i det.
Smaker såååå godt med smør på...............Skal få tatt bilder neste gang jeg lager det...:)
beste brødet jeg har smakt!!! men så er det jo den beste kokken også da:) klem m
SvarSlett