fredag 8. april 2011

Grytebrød

Bildet er googlet
   (skal bytte det ut neste gang jeg baker)



Dette brødet imponerer de fleste, men så er det så enkelt som bare det ;)

Du trenger en jerrngryte med lokk for å lage dette brødet.

7.5 dl mel ( siktet hvetemel fungerer best, men det går med litt grovt i også.)
1/ 4 ts tørrgjær eller en liten bit, på størrelse av en ert, fersk gjær
1 3/4 ts havsalt
4.5 dl vann

Bland alle ingredienser sammen i en bolle og la stå tildekket på benken i 12-18 timer.  Altså, skal jeg ha brødet lørdag kveld, så lager jeg deigen fredag kveld før jeg legger meg. Det er fort gjort:)

Etter 12-18 timer legger du deigen på benken med litt mel under i 15 min. Jobb inn litt mer mel hvis det trengs ( deigen kommer til å være litt løs )  og la den hvile i 1-2 timer.  Alt etter hva du har tid til;)
Sett ovnen på 230 grader, og la gryta stå tom i ovnen i 30 min.
Hell deigen i gryta, og la den steke i 30 min med lokk og 15-20 min uten lokk.
La avkjøles litt før du skjærer i det.

Smaker såååå godt med smør på...............Skal få tatt bilder neste gang jeg lager det...:)

1 kommentar:

  1. beste brødet jeg har smakt!!! men så er det jo den beste kokken også da:) klem m

    SvarSlett