onsdag 5. mai 2010

bananmuffins med sjokoladebiter

Ingredienser

det tørre
4,8 dl mel (evt. glutenfritt)
3 store ts bakepulver
en klype salt
ca 1,5 dl sukker

det våte
2,5 dl melk (evt. vann, sojamelk, rismelk)
1 egg
3/4 dl matolje (f.eks rapsolje eller solsikkeolje)

Det tørre og det våte blandes hver for seg. Rør deretter det tørre lett ut i væsken. Røren skal ikke være jevn, da blir muffinsene seige! Alt gjøres for hånd, ingen foodprosessor.
Dette er en grunnoppskrift, og du kan velge hvilken smakstilsetning du vil. F.eks kakao for sjokolademuffins, blåbær, eple og kanel, nøtter, sitonskall.... Hvis man tar vekk sukkeret kan man også bruke f.eks ost, skinke, løk, urter. Egentlig kan man ha omtrent hva man vil oppi, men f.eks jordbær kan fort bli for fuktig hvis man tar for mye...

Men jeg brukte altså banan og sjokoladebiter. Jeg brukte 1,5 banan som jeg moste og tilsatte det våte, før jeg blandet det sammen. Sjokoladebitene blandet jeg oppi den ferdige røren.

Fylles i muffinsformer og stekes på 200-225 grader i 15-20 minutter. (Pass på å ikke fyll formene for mye, da kan de renne over. Og hvis man bruker papirformer er det greit og bruke doble former!)

ps: jeg har dessverre ikke noe bilde, for de ble spist opp før jeg kom så langt...

1 kommentar:

  1. Kjære Christine med muffinsdilla.
    Kom over denne, og bare MÅTTE poste den til deg!
    http://dinmat.bt.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Br%C3%B8d,-bakst-og-kaker/Br%C3%B8d/Sm%C3%A5br%C3%B8d/Muffins-med-oliven-og-fetaost

    Klem Torill

    SvarSlett