Kampfakta: Toten-Kam - Ljan IF 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 John Gustav Laugerud

Ljan's lag: Rene Svendsen, Espen Bye, Asbjørn Hornnes, Stig Morken, Bjarne Dyrøy (Jakob Sande i 25. min) Bjørnar Andersen(c)(Nicolay Lange i 10. min)
John Bjørnersen, Michal Hammer, Kenneth Aschehoug(Finn-Arne Lorentzen i 15. min), Dida Steiro(Espen Starheim i 35. min) John Gustav Laugerud

Etter nesten 1 uke i seiersrus var det klart for ny kamp, denne gang mot Toten-Kam på Ekeberg’s ”gamle” kunstgress.

Opptakten til denne kampen stod i stor kontrast til forrige kamp, hvor vi hadde trener teamet på plass samt garderobe. Denne gang måtte vi klare oss selv med Stig som taktisk vikar og Runi til å styre laget fra sidelinja. Garderoben som vi skulle bruke var låst, og sleipe og desperate som vi var, tok vi oss inn i Ekeberghallen og lånte 1 av de 20-30 garderobene som stod ubenyttet. Dette like vaktmesteren dårlig, og vi ble kastet ut når han oppdaget hva som hadde skjedd. Fotballag hadde tydeligvis ikke noe der å gjøre. Uansett - svakt av Toten-Kam og ikke informere oss om at garderober var noe de ikke benyttet. Heldigvis var vi ferdig skiftet og Stig hadde informert om dagens taktikk etter instrukser fra Ståle når utkastelse var et faktum.
På grunn av nevnte hendelser fikk vi svært liten tid til å varme opp, noe som tydeligvis kunne merkes på banen. Planen var å presse høyt de første 10 minuttene, men presset uteble og man kan vel si at ingen av lagene skapte så fryktelig mye i starten. Det er vel ingen overdrivelse å si at Ljan hadde ballen mest i denne kampen, men vi greier ikke å skape de aller største sjansene til å begynne med. Vi kommer til mange innlegg med for kvelden veldig gode backer, men er for få folk i feltet, i tillegg har Toten-Kam en kjempe på 2 meter som rydder opp i det meste av høye baller innenfor sekstenmeter’n. Allikevel greier vi å få ballen i mål da Michal sender en stikker til John Gustav som sender ballen sikkert i mål. Vi skaper også et par store sjanser til i omgangen, men keeper’n til Toten-Kam redder det som kommer mot mål. Faktisk så er Toten-Kam farligst frempå når 3 Ljansspillere !! kolliderer og ballen spretter på sølvfat til en Toten spiller som sender ballen i stolpen og ut. Der hadde vi flaks, men en utligning der hadde vært veldig ufortjent.
I pausen er vi enige om at ballen må gå fortere når sjansen for overganger er til stede. Ellers så har vi full kontroll.
2. omgang er det ikke så mye og fortelle om, med unntak at vi har et enormt press og skaper i hvert fall 10 store målsjanser, nærmest er Bjørnar(?) med et skudd i stolpen, og en heading fra corner som keeper redder mesterlig. Keeper’n til Toten-Kam var god han, kanskje banens beste, selv om mange av avslutningene gikk rett på keeperen. Vi foretar også en del bytter utover i omgangen, og det er tydelig å se at spillerne som kommer innpå er sugne på å vise seg frem. Kan jo nevnes at Finn-Arne starter med å klippe ned en totenkam, og følger opp med å sende 2 andre i bakken. På takling nr. 3 ser dommer det nødvendig å dra opp det gule kortet. Men sånn skal det være, vi skal gi motstanderen juling selv om det noen ganger går litt for tøft for seg. Det syntes ihvertall totenkam'n som Nico feller stygt bakfra. Etter taklingen reiser han seg opp og dytter til brystkassa til Nico, men der datt du vel litt for enkelt Nico :-) ble ihverfall gult til begge.
Kampen blåses av og vi vinner en fullt fortjent seier med sifrene 1-0. Med full uttelling burde vi ha vunnet med 3-4 mål. Gledelig er at vi også holder nullen, forsvaret vårt var rett og slett konger i denne kampen. Spissene til motstanderen utgjør mer eller mindre ingen trussel foran Rene i målet. Oppsummering av kampen: 1.omg jevnt bra men litt dårlig tempo. I 2. omgang kjører vi over motstanderen, og det er bare tilfeldig at ballen ikke går i mål.
Vi gleder oss allerede til neste kamp hjemme mot Rufus på Hallager’n torsdag, og cupkampen mot Huk på fredag.

tirsdag 29. april 2008

For å korrigere Hanssons kampreferat, så var det ikke Bjarne men Stig spissen til Kolbotn prøvde å utfordre da han scoret. Nå skal det riktig nok sies at pasningen fra Bye var såpass presis at Stig aldri fikk mulighet til å takle Kolbotn-spilleren før han tuppet den i hjørnet bak dansken.

Endelig seriestart!

Etter nesten 4 måneder med hardtrening for de aller fleste skulle alvoret endelig begynne med serieåpning hjemme mot Kolbotn 2. 18 spillere ble plukket ut i troppen som nå består av totalt 28 mann. Ingen tvil om at i år kommer det til å bli hard konkurranse om plassene.

Kolbotn 2 rykket ned fra 4 div. i fjor og det var derfor et spent og gira hjemmelag som gjorde sine forberedelser i garderoben. Historisk sett har Ljan alltid åpnet serien elendig. Forrige gang en åpningskamp ble vunnet var tilbake i 2003, altså for 5 år siden. På tide å gjøre noe med dette!!

Trenerduo Ståle & Alex kjører oppvarming, og rett før kampstart blir start-ellever’n, i nye hvite og blå drakter, foreviget. Selvtilliten lyser av gutta som på sine to siste treningskamper har vunnet begge henholdsvis 7-1 og 5-0.

Kampen settes i gang, og lagene ser ut til å ta og føle litt på hverandre. Ljan prøver å sette et høyt press mot teknisk gode Kolbotn-spillere. Fra hovedtribunen på Hallagerbanen ser det ut til at Ljan har god kontroll de første 10-15 minuttene. 1-0 kommer på vår første sjanse i kampen da Arne får en stikker og setter ballen iskaldt forbi keeperen til Kolbotn.
Vi fortsetter å holde ballen i laget, men når det ser ut til at vi har full kontroll skaper Kolbotn 2 store sjanser. På den første kommer høyrevingen fra på kanten og skjærer inn mot Rene i målet. Dessverre for Kolbotn er avslutningen av det håpløse slaget. Like etterpå er forsvaret vårt tilskuere til at en Kolbotn-spiller dribler seg gjennom, Rene kommer ut, men blir rundet. Alle forventer 1-1 men fra 7-8 meter på blank goal greier Kolbotn-spissen å skyte over!! Tusen takk. Kampen går litt i dvale etter dette, med dårlig tempo fra begge lag. Så får vi en corner fra høyre. Espen Bye legger corner’n og treffer hælen til Bjarne perfekt. Ballen triller mot bakre stolpe hvor Arne igjen er siste mann på ballen 2-0!

Så skjer det svært lite før John G kommer fri på kanten og får lagt et kjempeinnlegg foran mål, der er det selvfølgelig ingen Ljan-spillere, men på bakerste dukker Dida opp. Han ”slenger” beinet mot ballen, treffer keeper’n som fomler den i eget mål? Ser faktisk ut som Dida selv brukte noen sekunder på å fastslå at han har scora… vi går til pause med 3-0.

2. omgang starter på samme måte som 1. omg med få målsjanser. Ingen ting skjer før Espen Bye finner ut at nå er det på tide med litt spenning. Han sentrer ballen rett til en Kolbotn-spiss, som sier ja takk, utfordrer Bjarne, og setter ballen utagbart nede til høyre for keeper.
Utover i omgangen begynner Ståle å bytte inn og ut spillere. Inn har Espen Starheim kommet og noe av det første han gjør er å fyre av et langskudd like over. Like etterpå ruller Ljan gjennom Kolbotn-forsvaret og Starheim kan ikke gjøre annet enn å sette ballen forbi keeper -
4-1! Så kåler Kolbotn det til og en av forsvarsspillerne vil leke Jon Arne Riise og header dermed ballen kontant i eget nett. Denne gangen er det vi som sier takk!!

Nå kjører vi skikkelig over motstanderen med masse overganger og med litt mer presisjon skulle det ramlet inn flere mål. Æren av å få score det siste målet går til John som setter inn en retur etter skudd fra Runi. Etter dette er det Kolbotn som presser, men alle skuddforsøk blir blokkert av offensive og gode forsvarspillere.

En bra gjennomført kamp hvor vi spiller smart og er veldig effektive foran mål. Kolbotn på sin side var ikke veldig organiserte, ofte lå de igjen med 4 spillere når vi var i angrep.

3 poeng og 6-1 i seriestarten skal vi glede oss over. Nå ser vi frem mot neste kamp på Ekeberg mot Totenkam

Referent og fotograf: Runi

fredag 25. april 2008

Storseier i serieåpninga

Bak fra venstre: Espen Bye, Bjørnar Andersen, Rene Svendsen, Jakob Sande, Arne Torp og Stig Henning Morken. Foran fra venstre: Bjarne Johan Dyrøy, John Bjørnersen, Michal Hammer, John Gustav Laugerud og Dida Steiro.

Kampfakta
Ljan IF - Kolbotn II 6-1 (3-0)
Mål: 1-0 Arne Torp, 2-0 Arne Torp, 3-0 Dida Steiro, 4-1 Espen Starheim, 5-1 Sjølmål og 6-1 John Bjørnersen
Ljan IF: Rene Svendsen - Espen Bye, Bjørnar Andersen (cpt), Stig Henning Morken (Nicolay Krohn de Lange i 10 min), Bjarne Johan Dyrøy - Michal Hammer (Steve i 20 min) - Jakob Sande (Espen Starheim i 30 min), Arne Torp (Finn-Arne Lorentzen i 10 min), John Bjørnersen - Dida Steiro (Asbjørn Hornnes i 30 min), John Gustav Laugerud (Rune Hansson i 15 min).

Coach Bjørnersen

Legger merke til at ståle ser sløv ut på bildet i spillerpresentasjonen.
I dag så jeg han tok noen tabletter på vei ut til kampen, jeg så ikke hvilke tabletter det var men boksen var merket med trekant som betyr at man ikke kan kjøre bil etter inntak av tablettene

kan det ha en sammenheng med det sløve bildet????

torsdag 24. april 2008

Serieåpning i kveld

Ljan IF serieåpner i kveld på hjemmebane mot Kolbotn 2. Kampstart er klokka 2015. Kampen spilles på Hallageren kunstgress. Spread the word!

onsdag 23. april 2008

Ljans A-lag blei starta opp igjen i 1994 etter å ha vært ute av seriesystemet i mange år. Siden den gang har laget rykka opp tre ganger og ikke rykka ned noen ganger.

Laget rykka opp til 7.divisjon allerede den første sesongen. Året etter rykka laget opp til 6.divisjon. I 1999 rykka Ljan IF opp i 5.divisjon og der har laget vært siden. Resultatene de siste sesongene har vært som følger:

1994 (8.div) 16 11 4 1 71-23 37

Av dagens spillere er det Rune Hansson som har flest kamper med 149. Totalt er det Steinar Rotevatn som har flest kamper med ca. 220.

Den 3.juni 2003 slo Ljan Manglerud/Star 14-0. Det er Ljans seiersrekord i 5.divisjon. Sitat Runi: "Starheim mener han skåra fem mål...."