I Skyrim er det et helt plott som handler om den berømte hoffkokken som har skrevet den superberømte kokeboka Uncommon taste, og som lever et tilbaketrukket liv under falskt navn, kanskje fordi berømmelsen ellers ville vært for tung å takle.
Det er bare det at kokeboka bare inneholder to oppskrifter, og at ingen av dem gir mening.
Enten er de som har skrevet teksten til kokeboka rablende idioter, – det er de forresten uansett, siden de har lagt ut ei oppskrift som inneholder nok muskat til å få deg på sjukehus. Ellers er det vel ikke usannsynlig at det er ment som et sleivspark til tv-kokker som alltid skal lage så mye rart.
Ikke vet jeg.
Uansett. Her er oppskrifta, uten fløfftekst og oversatt til norske mål:
Ingredienser
0,7 dl ku-ost
30 g smør
0,3 dl mel
en kopp melk
Litt salt
Litt pepper
En kopp Muskat. (eller en halv teskje, om man har vett i knollen)
Fire-fem egg (fem er nok passe, men jeg hadde bare fire – antall egg står ikke i oppskrifta)
Framgangsmåte
- Lag hvit saus av smør, mel og egg.
- Visp inn salt, pepper og muskat
- Ta av plata
- Ha i osten
- Ta i eggeplommene
- Visp eggehvittene mens resten kjøler seg ned
- Vend i eggehvitter og røre (litt først, så resten)
180 grader, ca 25 minutter.
Jeg har aldri lagd en sufflé før, og jeg har aldri spist en sufflé før, men om det er ment å være en litt fløffy omelett ble det som det skulle. Godt var det også, selv om det sikkert hade vært lurt av meg å ha salat til. Bare skum-omelett til middag viste seg å være litt kraftig kost for mine sarte innvoller.
Noen ganger skulle jeg ønske at internett ikke fantes, for da kunne jeg gjøre ting uten å kjenne til de tusen andre som har gjort det før meg. For eksempel er det veldig veldig mange som gjennom åra har fulgt denne oppskrifta sånn halvveis, men forandra den nok til å ikke være farlig å spise.