torsdag 9. juni 2011

Suksesskake



Dette kan vel sies å være en skikkelig klassiker. Nå har jeg prøvd å lage den også, og her er oppskriften:

Nøttebunn:
  • 4 eggehviter
  • 150 g melis
  • 150 g hasselnøtter eller mandler, eller kanskje en blanding? Jeg valgte å kun bruke mandler denne gangen.
Suksesskrem:
  • 4 eggeplommer
  • 1 dl fløte
  • 125 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g smør/margarin
Pynt:
  • Hakkede pistasjenøtter. Jeg synes det gjorde seg godt med litt salt på toppen av denne konfektbomben :)
Dette gjør du:

Finn frem en rund kakeform, 24 cm i diameter og sett stekeovnen på 160 grader.
Bland melis sammen med malte mandler/nøtter. Vend forsiktig inn stivpiskede eggehviter. Fyll i formen og stek i 30-35 minutter. Avkjøl bunnen.

Rør sammen eggeplommer, fløte, sukker og vaniljesukker. Varm det forsiktig opp under stadig omrøring til kremen tykner. Avkjøl kremen og rør inn mykt smør. Sett kremen kaldt til den stivner. Legg bunnen på et serveringsfat og bre over kremen. Dryss over hakkede pistasjenøtter til pynt.

Drikkeforslag: Grønn te. Min favoritt for tiden er "The Vert N25" fra Le Palais Des Thés som smaker nydelig av sitrus, rose, mandel, vanilje og kanel.

Musikkforslag: Nocturne No. 2 in E flat major, Op. 9, No 2 (arr. P. Sarasate)

1 kommentar:

  1. Den kake ser ut som en suksess... nam, må prøves
    Mvh
    Bjørnar B. Waage
    www.matlidenskap.com

    SvarSlett

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin