Hånd i hanske

Jula var aldri påtrengende på Christiania Torg. Det passet Robinson & Fredag perfekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- FINGERSPITZGEFÜHL, forklarte Fredag for Robinson. De to spisevennene hadde fått bord på hylla i Brasserie Hansken, og med den fulgte innsyn til kjøkkenet hvor 3-4 kokker med hvite jakker og kule luer diskuterte fag over gjestenes retter. Rett som det var stakk de nesa i sausen og klemte tommelen i biffen, stashet opp fileter og danderte tilbehøret på kunstverkene med fingertuppene. - Men er det hygienisk? lurte Robinson på. - Jeg mener, det er så mange av Oslos restauranter som har fått påpakning i det siste. Men Fredag var helt rolig: - Det gjelder ikke Hansken, kan du skjønne. Her er et rent og propert kjøkken. Når disse gutta får lov å stikke fingrene i maten, sørger nok sjefen for at de er rene på labbene.

SJEFEN ER YNGVAR NILSEN, i sin tid med på kokkelandslaget som tok gull i Berlin i 1996. Og ganske riktig, også denne kvelden var han aktivt til stede, med navnet brodert på kokkejakka, og representerte ånden over grytene og hånden i Hansken. En hjelpende hånd også for serveringspersonalet der han med travel mine løp i trapper og serverte ved bordene. For å ta konklusjonen først: - Her er jammen lite å sette fingeren på, uttalte Robinson fornøyd mot slutten av måltidet. - Topp mat, hyggelig betjening og et moderne, luftig og smakfullt lokale. - Og så slapp vi å betale for garderoben, sa Fredag. - Det er da også en uting når man legger igjen såpass mye penger for mat og drikke.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.