Snart åpner de en gammeldags kolonialforretning i nabolokalet, også. Der skal de selge fersk fisk, grønnsaker og kjøtt. Slike ting får byer til å blomstre.

Friisebrygga Mat & Vin åpnet for nøyaktig to år siden, og Hun og Han har vært gjester der før. Sist vi var der, passet Øysteins Sundes tekst: «I Norge er servicen som Janteloven: du ska`kke ha det bedre enn oss som jobber her» godt som en beskrivelse. Denne gangen var imidlertid alt så mye bedre. Servitøren var imøtekommende og kom med anbefalinger: Dagens kjøtt og Dagens sjømat. Lam var Dagens kjøtt, og Dagens sjømat besto av en skalldyrtallerken. Dagen før hadde det vært skalldyraften på restauranten, og vi kunne nå nyte restene fra de rikes bord. Hun syntes skalldyrtallerkenen hørtes fristende ut, men Han lot seg ikke friste til å bestille Dagens kjøtt, som var lammekjøtt.

SKALLDYR OG TAPAS

- Jeg hadde en dårlig opplevelse med nærmest rått lammekjøtt på en restaurant, for noen måneder siden, så det tar litt tid før jeg får smaken på det igjen, sa Han, og bestilte det restauranten er best kjent for: tapas.

Da maten kom på bordet, var begge godt fornøyde med sine valg. Hun fikk et stykke stekt kveite, kreps og reker, mens Han tapastallerken besto av oliven, skinke, ost og kjøttboller. Scampien bestilte han ved siden av.

SMAKFULL AVSLUTNING

- Jeg er vant med å få den servert i chilli og limesaus, men denne gangen er den lagt i soyasaus og lime. God den også, men jeg foretrekker førstnevnte, sier Han. Skalldyrtallerkenen smaker også. Kanaripoteter med aioli er bestilt i tillegg.

- Men enda bedre er det når vi får servert krepsen delt og krydret, mener Hun.

Den klassiske sjokoladekaken med krem og bær avslutter et vellykket måltid på en hyggelig restaurant flere burde åpne smakssansene for.