AESTON by Osigraf & Gnizt
Bridge i Norge - Hjem
 
Handle hos BIN Abonner på BIN Ukens spill Ekspertklubben Nøtteknask
 
1st European Winter Transnational Championships ble spilt fra 15. til 21. april i Alpe d'Huez i Frankrike. Det var flere gode norske prestasjoner, blant annet av Espen Erichsen som vant Les Etincelles BAM Trophy med lag Orca.

I hovedturneringen, Winter Championships, ble det seier til Pierre Zimmermanns sveitsiske landslag, som slo gresk-polsk-amerikanske Nikos soleklart i finalen.

De norske spillerne som holdt lengst i hovedturneringen, var Per Erik Austberg, Christian Bakke, Boye Brogeland, Arild Rasmussen og Erik Sælensminde på lag Gillis. De røk ut i kvartfinalen mot italienske landslagsspillere.

Ukens spill er fra kvartfinalen mellom Gillis og Bici, der førstnevnte scoret IMP på et gjennomtenkt utspill. Erlend Skjetne har skrevet om spillet.
21. april | Av: Boye Brogeland | Se turneringsside | Se resultatliste | Del på facebook
Årets utgave av European Winter Games foregår i Alpe d'Huez i Frankrike fra 15. til 21. april. Skisportstedet 1850 meter over havet er blant annet kjent for en klassisk klatreetappe i Tour de France.

47 lag deltar i turneringen, og fire av disse (Gillis, Scorway, Team Funbridge Blue og Team Funbridge Pink) har norske spillere i startoppstillingen.

Det spilles tre dagers kvalifisering om 16 plasser i cuprundene, som starter med åttendedelsfinaler torsdag 18. april.

Etter åtte av tolv kamper i kvalifiseringen er Nicolai Heiberg-Evenstad eneste nordmann på rett side av den røde streken med en 14. plass med Tem Funbridge Blue. Gillis (Simon Gillis-Erik Sælensminde, Per Erik Austberg-Arild Rasmussen og Christian Bakke-Boye Brogeland) og Scorway (Steve Levinson-Nils Kvangraven og Tor Eivind Grude-Lars Arthur Johansen) er dog på skuddhold for å ta seg videre med henholdsvis 19. og 26. plass.
16. april | Av: Boye Brogeland | Se turneringsside | Se resultatliste | Del på facebook
Som motspillere vet vi at det til tider kan være vanskelig å sake når spillefører trekker en lang remse med ståstikk. Gode signaler kan være til hjelp for å holde riktig, og en porsjon logikk skader jo heller ikke.

Ukens spill er fra finalen i Vanderbilt i forrige måned, der Ralph Katz og Nick Nickell fikk trøbbel med å holde riktig antall kort i de kritiske fargene. Og det attpåtil i 7 grand slik at hele 25 IMP stod på spill.

Erlend Skjetne har skrevet om spillet og forklarer hvordan man bør resonnere for å bete storeslemmen.
14. april | Av: Boye Brogeland | Del på facebook
... så har de den ikke. Dette var Zias postulat i artikkelen "Gi plass, Houdini", en artikkel som stod på trykk i BIN 4 i 1990. Zia viste da til at når man trekker en ugardert honnør fra hånden eller bordet, vil det ofte være i motspillernes interesse å dekke denne honnøren. Når de ikke følger den klassiske regelen om "honnør på honnør", skyldes det ofte at de ikke har noen honnør å dekke med! Dermed kan man plassere den gitte honnøren(e) hos den andre motspilleren, noe som kan komme godt med i diverse fargebehandlinger.

I Ukens spill er det Eric Greco som får mulighet til å dra veksel på Zias 35 år gamle Bols Tip. Det fungerer tydeligvis fortsatt ettersom Greco nylig spilte hjem en soneutgang i Vanderbilt-finalen etter å ha fristet motparten med en "løs" honnør.

Erlend Skjetne har skrevet om spillet, og analysen hans tilsier at Greco hadde vesentlig flere indikasjoner enn Zias tips til å finne den vinnende spilleplanen.
7. april | Av: Boye Brogeland | Del på facebook
Nick Nickell vinner kanskje ikke like mye som i storhetstiden med Meckstroth-Rodwell og Hamman-Soloway på laget, men i en alder av 76 år gjør han seg fortsatt gjeldende i de gjeveste turneringene i verden.

I Spring Nationals i Louisville, Kentucky nylig vant han Vanderbilt Knockout Teams for femte gang, som var hans 25. triumf i de amerikanske mesterskapene.

Erlend Skjetne har plukket ut et spill fra Vanderbilt-finalen som viser at også sponsorene kan spille kort!
30. mars | Av: Boye Brogeland | Se turneringsside | Se resultatliste | Del på facebook
Å gamble på storeslem er vanligvis ikke anbefalt. Går det galt, er det som regel sikre IMP ut i lagkamp og bare smuler å plukke opp i parturnering. Selv gode storeslemmer kan være en unødig risiko å melde, hvis motparten eller feltet har nøyd seg med utgang.

I Ukens spill fra Proffen-cupen i Trondheim var det ingen som turte å satse på storeslem, til tross for at makker meldte kruttsterkt og det aktuelt var 14 stikk i kløverkontrakt.

Erlend Skjetne har skrevet om spillet, og stiller spørsmål ved om spillerne ble litt for forsiktige i valget mellom lille- og storeslem.
23. mars | Av: Boye Brogeland | Del på facebook